1. B-vitaminer 
Vi starter med det du putter i deg og tar utgangspunkt i at du ønsker deg sterke negler som ikke fliser seg opp. Som kjent starter ordentlig skjønnhetspleie innenfra.

B-vitamin er essensielt for både hår, hud og negler, og har du negler som brekker, fliser seg eller bare generelt er myke, kan mangel på B-vitamin være mye av grunnen til problemet. 

Her lønner det seg å rådføre seg med helsepersonell, men et enkelt B-vitamintilskudd som du får kjøpt i vanlige dagligvarebutikker kan hjelpe deg langt på vei. Ellers gjelder det å spise grove kornprodukter og grønnsaker, og du er godt i gang. 

2. Slutt å bite/klippe neglene dine. Bare slutt med det 
NEI. Negler skal ikke bites. Ei heller klippes. De skal files. Hvor ofte du bør file neglene dine kommer helt an på lengden og formen du ønsker, om neglene dine fliser seg, og hvor ofte du føler behov for vedlikehold. Her er det ikke noe fasitsvar. 

444.jpg

Bilde kreditt: selskapskjoler

Spar neglklipperen til tåneglene og vi lover at du allerede har kommet langt. 

3. Bruk pleiende krem 
Det finnes neglbåndkremer på markedet som hjelper deg både å ta vare på neglbåndene dine, og å fjerne død hud fra neglsengen. En velpleiet overflate kan utrette mirakler for helhetsintrykket.

4. Eksfoliér
Akkurat som med hud, kan og bør negloverflaten din eksfolieres med jevne mellomrom. Dette sikrer både en finere overflate og at neglelakk sitter bedre. Bruk en fin neglfil og børst forsiktig over overflaten. 

5. Sørg for ren overflate
Sliter du med at neglelakken som egentlig skulle holde en uke begynner å sprekke opp og falle av etter første dag? Vel, har du forsøkt å rengjøre neglene dine skikkelig før du setter i gang? Et ideelt grunnlag er både fritt for neglelakkrester, kremer og bakterier.

6. Basecoat 
Basecoat er den blanke basen du legger på neglene dine før du begynner å lakke. Basecoats har flere funksjoner. 

Det hindrer at neglene dine blir misfargede av neglelakken du legger oppå. I tillegg sørger basecoat for at neglelakk sitter bedre på neglene, og et jevnere sluttresultat

7. Neglelakk - to lag 
Dette vet vel de fleste, men forskjellen fra ett til to lag med lakk er bare - dekkende magi.

8. Topcoat 
Topcoat er siste finish og sørger for et perfekt og plettfritt sluttresultat. Dessuten beskytter den neglelakken din, og er sentral i enhver skjønnetsfreaks neglepleiesett. 

9. Smør deg med fuktighetsgivende krem
Lei av tørr hud rundt neglene? Livet generelt, sammen med kulde, tørrhet og alskens neglelakkfjernere setter faktisk sitt preg på huden din. Så sørg for å være godt fuktet, og du er i boks.Les mer:billige brudekjoler