Våren er her, og med en ny sesong kommer også nye negletrender. Du har kanskje allerede sett det på catwalken under de internasjonale moteukene – denne sesongen er det en jungel av teksturer, farger og teknikker som gjelder. 

Vårlige pasteller

Ingen vår uten pastellfarger – og neglene er intet unntak. Finn din favoritt blant pudderrosa, babyblått og mintgrønt eller lek deg med etniskinspirerte mønster, ombré og folie for en moderne tvist på de klassiske pastellene.

Alice+Olivia sendte modellene nedover catwalken med lavendelfargede negler, mens Alexander Wang og DKNY holdt det naturlig beige. Altuzarra og Naeem Khan lakket neglene lyserosa, Costello Tagliapietra viste en babyblå farge mens Proenza Schouler valgte en lys, transparent og svak rosa farge for et friskt og naturlig resultat.

Bilde kreditt: http://www.somoda.no

Sterke farger

Synes du pastellfarger blir litt for søtt, kan du gå for sterkere farger som rødt, blått og hvitt. Klassisk rødt kommer vi sjeldent utenom, denne gangen med et hint av trendfargen oransje som hos Zac Posen og Jenny Packham – superfint til sommerbrune hender og føtter. Andre sterke og klare farger fra catwalken er marineblå negler som hos Reed Krakoff og helt hvite negler som hos Tibi.

Nye farger, former og teksturer

De aller modigste eksperimenterer ikke bare med farger, men også med teksturer og teknikker. Folie er superhot denne sesongen, og ble sett blant annet hos Kenzo der folien var lagt over negler med lys neglelakk. Prabal Gurung hadde valgt en inspirasjon for neglene som sendte tankene til eksotiske mønstre, blomster og dyr med et strøk svakt farget baselakk eller transparent beige og små striper i farge malt med tynn pensel på et par av neglene for en diskrét, men kul zebraeffekt. Nanette Lepore viste ombrénegler som gikk fra turkis til hvitt, mens Wes Gordon hadde malt neglene i et tynt, hvitt rutenett som gir en spennende tekstur med et friskt og trendy uttrykk.

En av de kanskje aller største trendene på neglefronten denne våren og sommeren er såkalt negativt rom. Denne looken legges ved å påføre baselakk på hele neglen for deretter å legge farget neglelakk på noen felter av neglen som skaper ubalanse i forhold til tradisjonell bruk av neglelakk. Delpozo gjorde dette ved å lage små halvsirkler nederst på neglen, og holdt resten av neglen fri for farge.

Få mer info: billige festkjoler