Det er mange mysterier rundt c-ordet, men uansett hva du hører og leser om cellulitter - det er INGENTING galt med å ha dem. 

Det finnes utallige mirakelkurer der ute som hevder at de skal kunne hjelpe til å redusere synligheten av fettcellene som viser seg som "smilehull" på lårene, rumpa eller armene dine.

Derfor - for å skille fakta og rent oppspinn, har vi spurt ernæringsfysiolog og sjef for Cassena Care, Felice Kosakavich, om å avkrefte mytene rundt cellulitter - som forresten nesten alle kvinner har. 

1. KONDISJONSTRENING KAN REVERSERE CELLULITTER: MYTE. 
- En studie fra forskere ved South Shore YMCA i Quincy, Massachusetts, pekte på at voksne som gjorde tre 30-minutters økter med aerobic hver uke, gikk ned omkring to kilo, men ikke gikk opp i muskelmasse. Cellulitter krever en mangefasettert tilnærming for å kunne elimineres. 

444.jpg

Bilde: billige lange ballkjoler

2. "DENNE NYE MIRAKELKREMEN KAN KURERE CELLULITTER": MYTE.  
- Dessverre er det ikke spesielt sannsynlig at dyre kremer kommer til å gjøre stor forskjell i kampen mot cellulitter. På tross av hva du kanskje leser på forpakningene deres, finnes det ikke kremer som er bevist å permanent redusere synligheten av cellulitter. 

3. BARE VELDIG FÅ OG UHELDIGE FÅR CELLULITTER: MYTE. 
- Faktum er at mellom 80 og  98 prosent av kvinner har en eller annen form for cellulitter på kroppene sine. Cellulitter kommer av fiberbånd som løper vinkelrett langs en kvinnes kropp, og det er på grunn av dette at cellulittene kommer til syne. 

4. CELLULITTER KOMMER AV GIFTSTOFFER I KROPPEN: MYTE. 
- Cellulitter kommer av underliggende fettceller som presser seg opp gjennom lag med kollagenfibre eller bindevev under huden. 

5. CELLULITTER OPPSTÅR BARE HOS MENNESKER SOM IKKE ER I GOD FORM: MYTE. 
- Cellulitter kan oppstå hos alle kroppstyper, fordi det er forskjellige grunner til at bindevevet kan bli svakere, inkludert hormoner, mangel på mosjon eller muskeltoning, overflødig fett og dårig sirkulasjon i kroppen. 

6. FETTSUGING VIL GJØRE AT DU BLIR KVITT CELLULITTER FOR ALLTID: MYTE. 
- De fleste kosmetiske inngrep gjør fettfordelingen mer ujevn, noe som kan føre til at cellulitter kan bli mer synlige og resultere i et enda dårligere resultat etter inngrepene. 

se mer: ballkjoler på nett norge